De term "orgonite" wordt over het algemeen gebruikt als zowel het enkelvoud als het meervoud van het woord. Dus, in plaats van "orgonites" te zeggen, blijft "orgonite" het juiste woord, zowel voor één enkel stuk als voor meerdere stukken.

Het is wat verwarrend omdat normaal je een meervoud aangeeft met de s erachter maar voor orgonite maakt dit dus niet uit.

Hoewel het grammaticaal correct zou zijn om "orgonites" te zeggen wanneer er wordt verwezen naar meerdere stukken orgonite, wordt deze vorm vaak niet veel gebruikt.

De reden hiervoor kan te maken hebben met de oorsprong en het gebruik van het woord "orgonite" zelf. Het woord is afgeleid van het concept van "orgone-energie", een hypothetische levenskracht die door de Oostenrijkse psychoanalyticus Wilhelm Reich werd voorgesteld.

Hoewel sommige mensen ervoor kunnen kiezen om het meervoud "orgonites" te gebruiken om onderscheid te maken tussen individuele stukken orgonite, is het gebruikelijker om de term "orgonite" te behouden voor zowel één stuk als meerdere stukken. Dit is vergelijkbaar met andere woorden die worden gebruikt om specifieke materialen of producten aan te duiden, waarbij het enkelvoud en meervoud hetzelfde blijven, zoals "glas" of "hout".

mooie orgonite priamide klein met diverse edelstenen