De Hamsa, ook bekend als de Hand van Fatima of de Hand van Miriam, is een eeuwenoud symbool dat zijn oorsprong vindt in het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Het woord "Hamsa" is Arabisch en betekent "vijf", verwijzend naar de vijf vingers van de hand. Het is een krachtig amulet dat vaak wordt gebruikt ter bescherming tegen het boze oog en negatieve energie.

Als hamsa wordt ook vaak gebruikt als orgonite vorm. Dit omdat de werking van het symbool overeenkomt met wat een orgonite beoogt, namelijk bescherming en zuivering.

De Hamsa wordt vaak afgebeeld als een gestileerde hand met een open palm en een naar beneden wijzende duim. Het symbool is doordrenkt van betekenissen en symboliek die variëren afhankelijk van de cultuur en religie. Het wordt vaak geassocieerd met bescherming, geluk, gezondheid, vruchtbaarheid en overvloed.

In de islamitische traditie wordt de Hamsa gezien als een teken van bescherming en zegen van God. Het symboliseert de hand van Fatima, de dochter van de profeet Mohammed. Volgens de overlevering zou Fatima haar hand hebben gebruikt om het boze oog af te weren en haar familie te beschermen tegen kwaad. Daarom wordt de Hamsa vaak gebruikt als een talisman om bescherming en geluk te bieden aan degenen die het dragen.

Binnen het jodendom wordt de Hamsa geassocieerd met Miriam, de zus van Mozes. Het wordt gezien als een symbool van kracht en vrouwelijke energie. Het staat ook bekend als de "Hand van Miriam" en wordt gebruikt om bescherming en voorspoed te brengen. Binnen het jodendom wordt het ook geassocieerd met de Tien Geboden en de vijf boeken van de Thora.

De Hamsa is een populair symbool in vele culturen en wordt vaak gedragen als sieraad of opgehangen in huizen en voertuigen als bescherming tegen het boze oog en negatieve energie. Het kan worden gevonden in verschillende vormen en materialen, zoals sieraden, muurdecoraties, sleutelhangers en tatoeages.

Het dragen of tonen van de Hamsa is niet alleen een manier om bescherming te zoeken, maar het symboliseert ook verbondenheid met de rijke culturele tradities van het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Het herinnert ons eraan dat we kunnen vertrouwen op de kracht en bescherming van iets groters dan onszelf, of dat nu een hogere macht is of de kracht van de gemeenschap.

Kortom, de Hamsa is een krachtig symbool dat over de hele wereld wordt gewaardeerd vanwege zijn beschermende en gelukbrengende eigenschappen. Het is een herinnering aan de verbondenheid tussen verschillende culturen en het vertrouwen op iets hogers in ons streven naar welzijn en voorspoed.

#orgonitehamsa #hamsaorgonite #orgonite

 

orgonite hamsas met edelstenen kopen haarlem