Jupiter gaat retrograde van 4 september tot 31 december 2023. Het gaat over het heroverwegen van je persoonlijke overtuigingen en waarden.

Jupiter wordt vaak aangeduid als de planeet van expansie, groei, overvloed. Het biedt kansen, het vertegenwoordigt onze capaciteit voor hoger leren, wijsheid, spiritualiteit en geluk. Terwijl Jupiter door de dierenriem beweegt, moedigt de locatie ons aan om nieuwe ervaringen te zoeken, onze horizon te verbreden en een positieve kijk op het leven te omarmen. Het omvat onderwerpen als je overtuigingen, je filosofieën en je aspiraties.

Jupiter staat nu in stier. Stier is een aardeteken dat geregeerd wordt door de planeet Venus. Dit is belangrijk omdat Venus net direct is gegaan in het teken Leeuw. Stier wordt geassocieerd met stabiliteit, materieel comfort, sensualiteit en praktisch denken. Stier hecht waarde aan zekerheid, bezittingen en de geneugten van deze fysieke wereld. Het staat bekend om geduld, vastberadenheid en toont waar je het vermogen hebt om te bouwen en te behouden.

Jupiter beweegt op 16 mei naar Stier en duwt ons in een nieuwe richting, omdat het wordt geactiveerd door de Noordelijke Maansknoop en de planeet Uranus. Dit is een gebied van je leven dat volledig is veranderd en uitgebreid op manieren die je je niet eens had kunnen voorstellen. Dus wat biedt dit ons? Wel, Jupiter in Stier brengt financiële groei, stabiliteit en vertegenwoordigt je investeringen en spaargeld. Het gaat erom dat je rijkdom opbouwt en kansen zoekt om je inkomen te vergroten of je financiële situatie te verbeteren. Omdat het geassocieerd wordt met materieel comfort, draait het om je plezier in het leven. Dus je kunt je genot en luxe in het leven verbeteren als het direct beweegt. De focus ligt erop jezelf te verwennen met de fijnere dingen in het leven en je fysieke welzijn. Dit is ook een periode om je aan te moedigen tot studie en doelbewuste vooruitgang. Het draait niet om snelle veranderingen of onnodige risico's nemen, maar eerder geduldig werken aan je doelen en een solide basis in je leven opbouwen.

 

Jupiter die retrograde gaat in het teken Stier is een kans om te stoppen en alles wat er in je leven is veranderd te integreren. Dingen zijn zo snel vooruit gegaan en nu is het tijd voor een bewuste pauze. Nu is het tijd voor expansie, maar het wordt een interne expansie, een van introspectie en reflectie met betrekking tot de gebieden en thema's van je leven die zijn uitgebreid. Retrograde is een tijd om te heroverwegen en te zoeken naar expansie of vervulling. Dus tijdens deze retrograde wil je de tijd nemen voor een pauze om naar binnen te kijken en je overtuigingen, waarden en aspiraties te evalueren. Dit kan onderwerpen omvatten zoals je persoonlijke financiën, comfort, stabiliteit. Het is een kans om je financiële strategieën te herzien, je investeringen te bekijken en te overwegen of je bepaalde financiële beslissingen moet heroverwegen vanwege de veranderingen in je leven. Wie of wat investeer je in? Onthoud dat het gaat om het grotere plaatje en je hebt al veel kansen gehad. Dus waar ga je investeren en in wie ga je investeren? Dit kan vrienden, groepen of samenwerkingspartners zijn. In het algemeen zijn retrogrades een tijd om te vertragen en je pad opnieuw te overwegen, vooral in het praktische en materiële domein van het teken Stier. Tijdens deze retrograde neem je de tijd om na te denken voordat je belangrijke beslissingen neemt. Volg je cursussen, volg je workshops, publiceer je werk, reis je en leg je contact met mensen uit verschillende plaatsen en met verschillende waarden? Onthoud dat het gaat om nieuwe mensen, plaatsen en dingen, dus dit is een tijd om terug te gaan en opnieuw verbinding te maken, om terug te duiken in die cursus, dat boek of die workshop om de details te vinden die je misschien hebt gemist. Aangezien Stier geassocieerd wordt met financiële stabiliteit en materieel comfort, raad ik je tijdens deze retrograde aan om je financiële situatie van dichtbij te bekijken. Overweeg of je een solide en duurzame basis hebt gebouwd waarop je nu je toekomst kunt uitbreiden, want nu heb je de kans om die dingen aan te passen voordat je verder gaat. Jupiter vertegenwoordigt wijsheid en hogere kennis, dus in Stier zal deze wijsheid worden geaard. Het gaat erom praktische zaken te begrijpen. Tijdens deze retrograde wil je je begrip van praktische zaken zoals beheer, investeringen, tastbare hulpmiddelen en je huis verdiepen. Dit is een goed moment om te leren over wat er gebeurt in deze gebieden van je leven. Misschien neem je even pauze van het leren van iets nieuws en verwerk je wat je al hebt verzameld. De uitbreiding zal meer geïnternaliseerd zijn, dus nieuwe kansen kunnen zich niet zo openlijk of snel presenteren als wanneer Jupiter direct beweegt. Het is een tijd om geduldig voorbereidingen te treffen voor je toekomstige groei. Hoe kun je deze energie gebruiken? Hier zijn vier strategieën voor jou om je op te richten:

  1. Zelfreflectie: Neem de tijd om na te denken over wat je waarden zijn, omdat ze in het afgelopen jaar zijn veranderd. Wat zijn je doelen, wat zijn je financiële strategieën, vooral met betrekking tot je vrienden, partners, financiën en materiële strevingen? Zijn deze dingen in harmonie met je langetermijnvisie?

  2. Financiële planning: Bekijk je financiële situatie, bekijk je budget, je investeringen, kijk naar je doelen, budgettering, schuldenbeheer, verken investeringsmogelijkheden en maak de nodige aanpassingen om ervoor te zorgen dat je op lange termijn veiligheid en groei hebt, zodat je nieuwe groeikansen kunt opnemen met wat er is veranderd in je leven.

  3. Omarm de geduldige en vasthoudende energie van Stier om gestaag te werken aan je nieuwe doelen. Onthoud dat Mercurius nog steeds retrograde is, dus neem de tijd om deze onderwerpen in je leven te herzien.

  4. Geniet van de geneugten van het leven, want met Venus die nu direct staat, hoewel je praktisch en verantwoordelijk bent, is dit niet het moment om te vergeten te genieten van de geneugten en het comfort van het leven. Dit is een tijd om jezelf te trakteren en verstandig te genieten. Reflecteer op wie je bent en hoe je bent gegroeid, hoe je beslissingen je toekomstige groei kunnen ondersteunen, waar je teruggaat om vooruit te komen en krijg duidelijkheid over wat er moet eindigen.

astrologie haarlem jupiter