In de astrologie verwijst een "square" (vierkant) naar een van de belangrijkste aspecten tussen planeten in een geboortehoroscoop. Een vierkant ontstaat wanneer twee planeten zich op ongeveer 90 graden afstand van elkaar bevinden in de dierenriem. Dit is een aspect van spanning en uitdaging in de astrologie, en het duidt op potentieel conflict en strijd tussen de energieën van de betrokken planeten.

 

Wanneer er een vierkant aspect is tussen planeten in een geboortehoroscoop, kan dit wijzen op innerlijke spanningen, obstakels en uitdagingen die de persoon gedurende zijn of haar leven zal tegenkomen. Het kan ook duiden op gebieden waarin de persoon moet werken aan persoonlijke groei en ontwikkeling.

 

Net als de vorm zelf zit een square/vierkant aspect boordevol scherpe hoeken, dus wees voorzichtig. Een vierkant is een intense aspect dat vaak actie vereist. In tegenstelling tot hun reputatie zijn vierkanten niet per se slecht. Ze laten gewoon zien dat er werk nodig zal zijn om het gewenste resultaat te bereiken.

Beschouwd als een van de duidelijk moeilijke aspecten met 90°, zal een vierkant spanning tussen de energieën van de betrokken planeten veroorzaken. Maar een beetje spanning kan soms nuttig zijn.

Dit aspect belicht eenvoudigweg een stressvolle situatie die opgelost kan worden met compromis en inspanning.

Door het werk te verrichten en de neiging om koppig te zijn te weerstaan, kan het vierkante aspect een kans zijn om een oplossing te vinden voor een probleem, zelfs als dat moeilijk lijkt.

Vierkanten creëren conflicten, strijd, spanning en drama. Hoewel we ons geblokkeerd of aangevallen kunnen voelen, is de enige manier om deze energie productief te gebruiken, te zien hoe de wrijving je sterker maakt en je de kans geeft om je vooruitgang op je levensreis aan te passen.

Zoek manieren om compromissen te sluiten, zelfs als dat de minst favoriete optie is die aan je wordt voorgesteld.

 

astrologie orgonites