Hard werken met vastberadenheid. Met planeet Saturnus  hebben we de focus om betekenis en orde te brengen. Gecombineerd met vissen, het teken waar saturnus vanaf 2023 in staat, betekent dat werken aan gezonde grenzen in ons leven.

Saturnus brengt orde in onze chaotische levens en beloont het harde werk dat we doen. Op een collectief niveau vertegenwoordigt Saturnus de overheid, bazen, mensen met autoriteit, onze ouders en instellingen.

Saturnus wordt geassocieerd met onze karmische schulden en groeipijnen die we ervaren. Het is de karmische leraar van de dierenriem en het duurt ongeveer 2,5 jaar om door elk teken van de dierenriem te bewegen. Het is traag en gestaag en wil discipline, geduld en het bewandelen van de juiste weg aanleren om de beste versie van jezelf te worden. Pisces is het 12e huis dat onze dromen, intuïtie, ons onderbewustzijn en het mystieke rijk vertegenwoordigt.

Deze twee werken nu samen. We kunnen verwachten dat er vooruitgang wordt geboekt in ons leven op het gebied van grenzen, zowel persoonlijke grenzen als op collectief niveau.

astrologie blog saturnus