Aardbeikwarts is een prachtige lichtroze steen met soms wat kleurschakeringen erin. Het is een edelsteen die het genieten van het leven bevordert. Het helpt om meer te genieten van de kleine dingen in het leven (die vaak de grootste vreugde geven). Het geeft zachtheid, optimisme en vriendelijkheid. Door de mooie zachtroze kleur is al te zien dat het liefde geeft aan iedereen die hem in de buurt heeft. Een mooie steen om relaties te verbeteren en om meer zelfliefde te voelen. Een steen voor het hartchakra. Lichamelijk werkt het op het hart en de longen.

 

Aardbeikwarts is een bijzondere steensoort die bekend staat om zijn heldere roze kleur en de witte insluitsels die lijken op kleine aardbeitjes. Het is een variant van kwarts en wordt gevormd door de aanwezigheid van ijzer en titanium in het kristalrooster.

 

De roze kleur van aardbeikwarts varieert van lichtroze tot donkerroze, afhankelijk van de hoeveelheid ijzer en titanium die aanwezig is. De witte insluitsels, die bekend staan als dendrieten, zijn gevormd door de aanwezigheid van mangaan of ijzer. Deze insluitsels geven de steen zijn kenmerkende uiterlijk van kleine aardbeitjes die verspreid zijn over het oppervlak van de steen.

 

Aardbeikwarts wordt vaak gebruikt voor decoratieve doeleinden, zoals in sieraden, beeldjes en andere ornamenten. Het wordt ook wel gebruikt als een spirituele steen vanwege de genezende eigenschappen. Zo wordt aardbeikwarts bijvoorbeeld gebruikt om emotionele pijn te verminderen en om relaties te bevorderen.

 

Hoewel aardbeikwarts niet zo bekend is als andere edelstenen, is het een mooie en interessante steen die zeker de moeite waard is om te bekijken. De combinatie van de roze kleur en de witte insluitsels geeft deze steen een uniek en opvallend uiterlijk dat zeker de aandacht zal trekken.