Chalcedoon bevordert wijsheid, zelfinzicht, inspiratie en laat het bredere plaatje zien. Zo worden problemen beter hanteerbaar. Je kunt het in stukjes aan gaan pakken of er kan het inzicht komen dat het niet zo belangrijk is. Chalcedoon is een steen die de longen ondersteunt, goed bij astma en kortademigheid. Als een steen van communicatie, stimuleert Blauwe Chalcedoon de Keelchakra. Chalcedoon vermindert zelftwijfel en brengt innerlijke reflectie. Het kan een optimistische lichtheid aanmoedigen. Chalcedoon is nuttig bij de behandeling van chronische heesheid en ontsteking van de keel.

 

Het beschermt tegen zwakte in het algemeen, slechte stemmingen, obsessieve jaloezie en depressie. Het vermindert slaapwandelen, kalmeert winterhanden en is een bron van bescherming tijdens het reizen.

 

Blauwe Chalcedoon kalmeert en centreert het emotionele energieveld. Het is een uitstekende kristal voor degenen die zich zorgen maken, door het aanmoedigen van leven in het heden in plaats van projectie in een denkbeeldige toekomst. Het helpt ook bij het kalmeren  van irrationele woede en angst en helpt degenen die te snel spreken voordat ze de impact van hun woorden op anderen overwegen.  Het is zeer nuttig bij het herstellen van wonden en diepe woedepatronen in het energieveld.

 

Het stimuleert tevens telepathie en alle communicatie met de onzichtbare rijken. Ook helpt het bij het herinneren van vorige levens en het articuleren van herwonnen wijsheid. Omdat het verbinding maakt met het onderbewustzijn, is Blauwe Chalcedoon een goede steen voor degenen in therapie of voor degenen die anderen adviseren.