Lapis lazuli is een betoverende edelsteen die al eeuwenlang mensen fascineert. Het is mijn favoriete edelsteen. Zijn diepblauwe kleur, vaak versierd met gouden pyrietinsluitsels, geeft het een opvallend uiterlijk dat door de geschiedenis heen bewonderd is.

Deze kostbare steen heeft een lange en roemrijke geschiedenis. Het werd zeer gewaardeerd door oude beschavingen zoals de Egyptenaren, Sumeriërs en Perzen. Lapis lazuli werd gebruikt voor decoratieve doeleinden, maar ook in religieuze en spirituele praktijken.

De steen werd vooral geassocieerd met royalty en goddelijkheid vanwege zijn intense kleur en zeldzaamheid. In de oudheid werd lapis lazuli zelfs verwerkt tot kostbare pigmenten voor het schilderen van kunstwerken, zoals de beroemde blauwe kleur van het gewaad van de Maagd Maria in de Renaissance-schilderkunst.

Naast zijn esthetische waarde wordt aan lapis lazuli ook spirituele en geneeskrachtige eigenschappen toegeschreven. Het wordt gezien als een steen die communicatie bevordert, zelfexpressie stimuleert en innerlijke rust en vrede brengt.

Vandaag de dag wordt lapis lazuli nog steeds gewaardeerd als een waardevolle edelsteen. Het wordt gebruikt in sieraden, sculpturen en andere kunstvormen, waar het zijn tijdloze schoonheid en betekenis behoudt. Lapis lazuli blijft een symbool van luxe, spirituele groei en artistieke inspiratie.

 

lapis lazuli edelsteen kopen haarlem