Is orgonite gevaarlijk? Ik lees regelmatig deze vraag online als ik als zoekwoord orgonite neem. Ik heb geen idee hoe dit ooit zo prominent aanwezig op google is gekomen. Misschien is het iets waar niemand ooit aan denkt maar als ze het dan voorbij zien komen in zoekresultaten er dan toch op klikken waardoor het steeds actief blijft in de searchengines. Maar orgonite is dus totaal niet gevaarlijk.

Er is geen wetenschappelijk bewijs dat orgonite enige gevaarlijke effecten heeft op de gezondheid.

Orgonite bestaat meestal uit een combinatie van hars, metaal en kristallen. Deze materialen worden als veilig beschouwd en worden in veel andere toepassingen gebruikt, zoals in sieraden, decoratieve voorwerpen en elektronica.

De gebruikte materialen in orgonite zijn over het algemeen niet-toxisch en veroorzaken geen schadelijke chemische reacties. Zolang de orgonite correct is vervaardigd, zal het geen schadelijke stoffen afgeven aan de omgeving.

Uiteraard is het altijd verstandig om kritisch te blijven, je eigen onderzoek te doen en eventueel een gekwalificeerde zorgverlener te raadplegen als je twijfels hebt over het gebruik van orgonite, vooral als je specifieke gezondheidsproblemen hebt.

 

is orgonite gevaarlijk orgone priamdes