Het meest interessante aspect van Saturnus is de Saturnus Terugkeer. En dat betekent dat Transit Saturnus samenvalt met de Geboorte-Saturnus.
Het duurt ongeveer 28 tot 31 jaar voordat Saturnus een omloop om de zon maakt. Dus, ongeveer elke 30 jaar keert Saturnus terug naar het exacte gradenpunt waar het was toen jij geboren werd, of toen een natie werd geboren zelfs. En er vindt een grote verandering plaats in het leven die helpt om te groeien en volwassen te worden.

Als je verantwoordelijkheid neemt, verloopt dit proces veel gemakkelijker dan wanneer je probeert weg te rennen en vast te houden aan oude gewoonten, want Saturnus staat dat niet toe. En het kan je leven dan extra moeilijk maken.
De eerste Saturnus Terugkeer is het belangrijkst, omdat het dan is dat je definitief volwassen wordt. Het is wanneer je je doel vindt, wanneer je weet wie je bent. Misschien heb je rond die tijd ook een soort volwassen verantwoordelijkheid zoals een huis kopen of kinderen krijgen.
Als je de dingen op een manier doet waarbij je ervoor zorgt dat je alles goed hebt gedaan, zal Saturnus je uiteindelijk belonen.

De tweede Saturnus Terugkeer vindt plaats wanneer je de 60 nadert. Rond die tijd kan er ook iets belangrijks gebeuren, je kunt je eerste kleinkinderen krijgen of iets anders belangrijks, en je bereikt een ander gevoel van volwassenheid.

De derde en meestal laatste vindt plaats wanneer je de 90 nadert, en dat is wanneer je de wijze oude leeftijd hebt bereikt.
Saturnus heeft in feite te maken met onze psychologische volwassenheid, met onze psychologische ontwikkeling,
en je kunt het ook spirituele ontwikkeling noemen, omdat er meestal wordt gezegd dat het einddoel niet belangrijk is, maar de reis daar naartoe. En dat is waar Saturnus in feite over gaat.

saturnus en orgonites