In de vorige eeuw heeft Dr. Wilhelm Reich (1897 – 1957) met behulp van een aangepaste Geigerteller etherische energie (levensenergie, chi, prana, etc.) waargenomen en gemeten. Hij noemde deze energie Orgone en ontdekte dat door het stapelen van verschillende lagen fiberglas (een organisch materiaal) en staalwol (een anorganisch materiaal)

Orgone/etherische energie van zowel de levensbevorderende positieve vorm (OR of POR) als de schadelijke negatieve etherische energie (deadly orgone of DOR) aangetrokken werd. Dr. Reich maakte grote kisten genaamd accumulators of Oracs waarbij hij deze techniek gebruikte. Cliënten die langere tijd in deze kisten plaatsnamen vertelden over een afname van hun klachten.

Het beroemde lied 'Cloudbusting' van Kate Bush bezingt het leven en werk van Wilhelm Reich. In de video zie je Reich een machine maken om regen aan te trekken en vervolgens zijn aanhouding door de autoriteiten.

In 1986 hebben wetenschappers van de Universiteit van Marburg in Duitsland een onderzoek gepubliceerd van een blind onderzoek. Hieruit bleek dat dertig minuten zitten in een orgone accumulator resulteerde in constante positieve psychische-fysiologische effecten die niet werden waargenomen bij een controle-groep.

In 2000 hebben Don en Carol Croft ontdekt dat door het mengen van polyesterhars (organisch) en metalen spaanders (anorganisch) en dat te gieten in kleine mallen, hetzelfde resultaat werd bereikt als de accumulators van dr. Reich. Carol Croft voegde een klein kwartskristal toe aan het mengsel, omdat zij paranormale gaven heeft en energie kan zien. Kwartskristallen en edelstenen hebben de eigenschap om etherische energie te verzamelen, te transformeren en uit te stralen. De toevoeging van het kwartskristal resulteerde in een vorm die continue op een efficiënte wijze de negatieve energie omzet in positieve energie, dus de DOR omzet in POR.

Wanneer een orgonite piramide in de buurt is van een bron van DOR/negatieve energie, wordt deze negatieve energie efficiënt en continu omgezet in positieve energie/POR. Bij het maken van de piramide krimpt de polyester onder invloed van het verhardingsmateriaal, waardoor de kwartskristal onder mechanische druk komt te staan en het bekende piezo-elektrisch effect optreedt binnen in het kristal. Daarnaast weerkaatsen de metalen deeltjes van koper, ijzer of aluminium de energie van de kristallen, waardoor er een nog krachtiger effect ontstaat. Dit is waarschijnlijk de reden waarom orgonite zo effectief werkt als een positieve energie transformator.

Orgonite is een duidelijke verbetering van Reich’s werk met Orgone accumulators, aangezien die alleen maar orgone (POR en DOR) aantrok en die niet transformeerde in POR. Orgonite transformeert in tegenstelling tot de accumulators continue en efficiënt negatieve energie.

Elektromagnetische straling die komt van WIFI en mobiele apparaten genereert veel DOR. In onze huidige tijd is orgonite daarom een welkome uitkomst voor iedereen die electrostress ervaart.

Naast dit effect heeft orgonite ook effect op het denken en de emoties omdat die ook getransformeerd worden van negatief naar positief. Vaak zeggen mensen dat ze zich beter en stabieler voelen door een orgonite piramide in hun huis.

orgonite oorsprong wilhelm reich