Onyx sterkt het zelfbewustzijn en geeft zelfvertrouwen.

Het helpt goed bij stressvolle situaties. Het geeft doorzettingsvermogen om uw doelen te bereiken. Uw analytische geest wordt gestimuleerd zodat u helderder kunt denken. Een goede edelsteen voor het zenuwstelsel. Onyx biedt bescherming tegen straling, aardstralen en zwarte magie.

Bij rouwverwerking is onyx een goede helper. Het helpt om te kijken naar de goede dingen die er geweest zijn en vandaaruit met kracht en inspiratie verder te gaan.

Lichamelijk zorgt het voor een goede doorbloeding en sterkt het immuunsysteem en de nieren en de blaas. Tevens bij klachten aan de ogen en oren.

Veel orgonite piramides bevatten onyx omdat het een favoriete steen is voor gronding.

Onyx is duizenden jaren lang gebruikt en kent een lange geschiedenis met vele verschillende beschavingen. De oude Egyptenaren gebruikten Onyx rond 3000 voor Christus om aardewerk en andere gebruiksvoorwerpen te maken. De oude Romeinse en Griekse samenlevingen gebruikten Onyx voor sieraden, amuletten en snijmateriaal. Plinius de Oudere beschreef in zijn boek "Naturalis Historia" bepaalde technieken die werden gebruikt om andere soorten chalcedoon kunstmatig te verven en te kleuren, zodat ze op Onyx leken. Een methode omvatte het koken van chalcedoon met suiker en vervolgens weken in zoutzuur. Een andere techniek bestond uit het verhitten van chalcedoon en vervolgens weken in salpeterzuur om alle onzuiverheden te verwijderen.

 

onyx als edelsteen in orgonittes