Mantra's zijn een reeks woorden of zinnen die herhaald of gereciteerd worden tijdens meditatie. Ze geven de geest een focuspunt door een ritme en stroom te creëren die gemakkelijk te begrijpen zijn voor het energiesysteem van de geest en het lichaam. Wanneer de geest afdwaalt van die staat, helpt de mantra om deze terug te brengen.

Door mantras te chanten als je dichtbij een orgonite bent, worden zowel de energie van de mantra versterkt maar ook het effect van de orgonite. Zo heb je extra profijt van beiden.

Ook mediteren bij een orgonite versterkt het effect.

Het is belangrijk om te benadrukken dat het alleen herhalen van woorden (zonder na te denken over hun betekenis) niet voldoende is voor een echte mantra-oefening. Het begrijpen van de betekenis heeft een krachtig effect. Neem bijvoorbeeld "om mani padme hum". Om het volledige beeld van deze mantra te krijgen, laten we de betekenis van elk woord ontleden:

Om (of aum) vertegenwoordigt drie aspecten: lichaam, geest en spraak, en heeft betrekking op zowel onzuivere als zuivere toestanden van elk aspect. Het onzuivere is verbonden met basisverkeerde opvattingen van mensen, terwijl het zuivere verwijst naar de Boeddha. Het boeddhisme begrijpt dat door het ontwikkelen van een zuiver lichaam, spraak en geest, alle wezens Boeddha's kunnen worden.

Mani betekent "juweel" en verwijst naar altruïsme, het geloof in en de praktijk van belangeloze bezorgdheid voor het welzijn van anderen. Dit woord heeft betrekking op alle praktijken van mededogen. Net zoals een juweel een persoon van armoede redt, kan deze beoefening ons lijden wegnemen en ons in de richting van ontwaken brengen.

Padme wordt vertaald als "lotus", wat wijsheid vertegenwoordigt. Hoewel het uit de modder komt, bloeit een lotus uit tot een prachtige bloem. We kunnen aan verschillende soorten wijsheid denken, maar hier verwijst het naar de wijsheid van leegte die de aard van de werkelijkheid begrijpt.

Hum kan begrepen worden als "combinatie", "eenheid" of "ondeelbaarheid", en is de lettergreep voor "ongestoord". Door altruïsme en wijsheid te combineren, kunnen we het lichaam, de geest en de spraak zuiveren. Dit woord verwijst naar wijsheid die wordt beïnvloed door methode en vice versa; ze ondersteunen elkaar.

Om mani padme hum kan dus begrepen worden als het zuiveren van het lichaam, de geest en de spraak door middel van de combinatie van mededogen en wijsheid. Het pad dat de onverdeelde beoefening van methode en wijsheid is, kan ons naar de Boeddha-geest brengen.

Deze mantra herinnert ons eraan dat we niet buiten onszelf moeten zoeken naar "Boeddhaschap". De middelen of substanties die nodig zijn om die staat te bereiken, bevinden zich in ons - er is geen noodzaak om ergens anders te zoeken.

 

ohm symbool in orgonites kopen