The Shadow of Deafness/ De schaduw van doofheid

De schaduw van doofheid is echt interessant. Er is hier een essentie die je wilt veranderen, maar je lijkt het niet te kunnen veranderen. De reden hiervoor is omdat je niet kunt horen wat er binnen in je gebeurt.

 

De 43e Gene Key is diep verbonden met ons innerlijk luisteren. Door de schaduw frequentie is je innerlijke wereld zo lawaaierig dat je niet kunt horen wat je innerlijke stem je probeert te vertellen.

Er is voortdurend zoeken en proberen geluk te vinden in de toekomst versus afstemmen op de vrijheid en het geluk dat nu beschikbaar is - binnen in jou. De schaduw drijft het zoeken aan omdat het zekerheid wil in een zeer onzekere wereld.

Deze schaduw zoekt en speurt naar "perfectie" om een gevoel van veiligheid, zekerheid en zekerheid te creëren - wat eigenlijk niet bestaat. In de schaduw word je geleid door wat de samenleving en de cultuur van je verwachten.

Het voorkomt dat je naar binnen luistert naar de eenvoudige waarheden die nu beschikbaar zijn voor jou.

Intern luisteren is waar doorbraken en inzichten vandaan komen.

 

 

Doofheid volgens de Gene Keys betekent dat je je innerlijke stem niet hoort, je hoort je innerlijke waarheid niet, omdat je luistert naar het witte ruis van de samenleving, je omgeving, je familie, je vrienden. Je voelt gewoon van binnen dat het niet echt bij jou hoort en het is niet efficiënt. Ook je mind is druk bezig met kwebbelen.

Deze schaduw is geworteld in een diepere angst om niet te overleven. Je zou liever luisteren naar wat bekend is en bewezen resultaten heeft dan het onbekende betreden. Bijvoorbeeld, wat voor carrière moet je hebben, hoe moet je geld verdienen - geld is overleving, we hebben geld nodig om te overleven, toch? Je kunt luisteren naar wat de samenleving beschouwt als een veilige manier om geld te verdienen, ook al weet je diep van binnen dat er een stem binnenin je is die zegt dat dit niet echt bij jou hoort en dat je het niet moet doen. Maar je luistert er niet naar, je volgt gewoon wat de meerderheid doet en zegt, omdat bewezen is dat het werkt, het helpt echt om te overleven, het is veilig, het is bekend. Dus je grootste vijand hier is eigenlijk iets weten, weten dat je iets doet dat veiligheid brengt, omdat je iets doet dat een van je schaduwen is.

 

Er is geen absolute waarheid - er is waarheid op een bepaald niveau. En als we het hebben over dit archetype in de menselijke ontwerp, is dit geassocieerd met het innerlijke oor. Dus als we het hebben over horen, bedoelen we eigenlijk dat wanneer doofheid optreedt, je de echte stem in jezelf niet kunt horen, alleen het geroezemoes van je mind/ego/het altijd kwetterende verstand.

Het is je grootste uitdaging, luisteren naar je inner voice. Het is heel subtiel, maar let op of wanneer je alleen bent, bijvoorbeeld, er zinnen zijn die steeds terugkomen die je gewoon wegstopt, die je nooit zegt, nooit iets mee doet. Dat is hier de doofheid.

En deze zinnen of zinnen kunnen in je hoofd verschijnen, ze komen zo snel, in een milliseconde, het kost veel bewustzijn om het te kunnen vangen, als een havik die zijn prooi vangt, het is moeilijk te vangen. 

 

De angst om je eigen innerlijke waarheid te horen kan leiden tot ingrijpende veranderingen in je leven, het kan leiden tot instabiliteit, wat altijd in het begin gepaard gaat met verandering. En de Schorpioen-archetype verbeeldt Pluto, het achtste huis, Schorpioen verlangt echt naar verandering en transformatie, maar vreest het ook diep omdat het een koppig teken is, een vast teken, en er is dus constant duwen en trekken.

En als we dieper ingaan op deze angst: verandering en iets doen en het onbekende betreden, als je bijvoorbeeld je ware authentieke zelf zou zijn, zou je misschien je baan moeten veranderen en iets volgen dat misschien taboe is. Je zou misschien een huidige relatie moeten verlaten en iets anders moeten nastreven, bijvoorbeeld. Deze ingrijpende veranderingen, deze transformerende veranderingen, brengen de diepere angst voor afwijzing met zich mee. Er is iets waarbij het archetype van 43 het toppunt is van de angst voor afwijzing op de schaduwfrequentie.

Wat er gebeurt als je niet luistert naar je innerlijke stem, is dat je veel gaat piekeren in je mind, je mind overschreeuwt je innerlijke stem en je hebt ook nog een conflict met de externe stemmen die je binnenkrijgt. Dus je begint je zorgen te maken over overleving, hoe je geld moet verdienen, hoe je een bepaalde relatie moet laten werken, hoe je voor je gezondheid moet zorgen. Je blijft zoeken naar manieren om deze problemen op te lossen, in plaats van het volledig te veranderen of volledig te transformeren.

De andere manier waarop de schaduw kan spelen, is door te veel te praten, omdat je diepere angsten hebt dat als je bepaalde inzichten die je binnenin hebt niet deelt, je eigen innerlijke waarheid, dat mensen, als je stil blijft, zullen afwijzen, omdat je niets zegt. Maar weer, omdat je overcompenseert voor de angst voor afwijzing, eindig je eigenlijk met afwijzing omdat je praat vanuit een plaats van angst. Je stem kan schudden, je woorden kunnen in de war raken, het kan ongeorganiseerd zijn, je praat misschien te veel op het verkeerde moment, je geeft te veel informatie wanneer mensen er niet klaar voor zijn. En een van deze dingen kan mensen het gevoel geven dat deze persoon spreekt vanuit angst en dat ze niet echt weten wat ze ermee moeten doen. Dus hoewel ze je misschien niet bewust willen afwijzen, willen ze je misschien niet opnieuw vragen om je inzichten bijvoorbeeld of voelen ze zich niet echt geroepen om nog een keer in gesprek te gaan.

 

Oplossing

Dus hoe kunnen we de schaduw van doofheid omzetten in het geschenk van inzicht? Als je je schaduw van doofheid volledig omarmt, om ermee om te gaan als een draak, als je diepste schaduw. Je wordt vrienden met je diepste schaduw in plaats van het proberen af te weren.

Als je vrienden wordt met doofheid, kun je doofheid je bondgenoot maken en het gebruiken om doof te zijn voor het externe witte ruis van de omgeving en je kwetterende mind in plaats van doof te zijn voor je eigen innerlijke waarheid. De manier om dit te doen is dat wanneer je iets hoort of denkt je er zeker naar kunt luisteren, zonder vooringenomen te zijn en al een mening te hebben. vervolgens maak je je leeg wat betreft het onderwerp, je zet alle externe meningen en de zorgenmakende mening van je mind aan de kant. Dan ga je diep naar binnen en luister naar wat je innerlijke stem erover te zeggen heeft. Probeer ook te localiseren waar je innerlijke stem zit, bij mij in mijn buik, maar dat kan persoonlijk zijn. En weet hoe je je innerlijke stem herkent. Vaak is het een rustige stem met weinig woorden en veel eenvoudige wijsheid in zich.

 

Gift of insight/Gave van inzicht

 

 

Je bent de creatieve rebel. Het betekent normaal dat je ergens tegenin moet gaan, maar de creatieve rebel gaat niet tegen a of b in, maar baant een nieuw pad, daarom heet het de creatieve rebel. Het hoeft niet tegen iets te zijn, maar het is gecentreerd in je eigen weten en je eigen waarheid.

Dus wanneer je echt ontspannen bent krijg je allerlei ideeën. Je moet echt in een ontspannen staat zijn om je innerlijke waarheid te horen.

Hoe weet je dat de stemmen die je hoort eigenlijk je innerlijke waarheid zijn in plaats van herhaalde zinnen, mantra's of paradigma's van buitenaf? Je weet dat het je eigen stem is in plaats van een externe stem wanneer er een infusie van creativiteit is. Dus er is een soort vonk van creativiteit vermengd met risico en gevaar, zodat wanneer je het gevoel hebt dat als ik dit echt met de wereld zou delen, het een beetje gevaarlijk zou zijn en toch ben je er enthousiast over, dat is wanneer je weet dat het jouw eigen stem is en niet die van iemand anders. Je weet het gewoon wanneer je denkt dat je echt het onbekende moet vertrouwen, ik moet dit risico nemen om dit te delen en ik heb absoluut geen idee hoe mensen erop gaan reageren. Wat je op dit moment echt binnenin hebt, is vertrouwen, dat is wanneer je weet dat het je innerlijke stem is.

Er is veel empowerment en veel geloof en vertrouwen in dit bijzondere archetype, en het vertrouwen wordt ondersteund door het feit dat je het gevoel hebt dat deze specifieke stem die je hoort, dit inzicht dat je hoort, de wereld kan helpen, bijdragen kan leveren door het leven van mensen efficiënter te maken. Dus het is een combinatie van vertrouwen, risico, creativiteit, maar ook bijdrage door het leven van mensen effectiever te maken, dat is hoe je weet dat het je eigen stem is en niet die van iemand anders.

Dit is wat Richard Rudd schreef in het boek van de genen voor dit archetype, hij zegt dit is de eerste wet van de rebel: vertrouwen op je innerlijke stem, ongeacht de gevolgen, dit is de ware betekenis van het geschenk van inzicht. Schorpioen en Pluto gaat over innerlijke kracht, je innerlijke kracht komt voort uit het vertrouwen, als je echt jezelf kunt vertrouwen om je innerlijke stem met anderen te delen en je doet het ook echt.

Het maakt niet uit hoe mensen het gaan ontvangen, het maakt niet uit of ze het goedkeuren of niet, of je wordt afgewezen of niet. Het enige dat telt is dat je het vertrouwt en het deelt. Het geheim van inzicht ligt ook in timing, dus je weet nooit echt wanneer het gaat gebeuren en ben je in een staat van volledige ontspanning die helpt om het te laten vallen, maar er is geen garantie dat het zal vallen.

Dus de sleutel hier is ook geduld of als je het helemaal hebt als je het 24-61-kanaal hebt, dus de 61 zit in de kroon, de 24 zit boven op de ashna, de 43 zit daaronder, deze hele schakeling voedt elkaar, inzichten komen binnen via inspiratie van de 61, het wordt gerationaliseerd door de 24, het valt dan in de 43. Dus als je een aantal van deze poorten hebt, kan het actiever worden om de inzichten te krijgen. Gate 43 voegt een vleugje van zijn eigen creativiteit toe doordat het zijn eigen pad uitstippelt. En op de manier waarop het creativiteit toevoegt, vormt het een nieuw pad. Dat is wanneer de inzichten, de creatieve inzichten, in de 43 vallen, dat maakt op een bepaalde manier wel sense. Dus het komt niet zomaar uit het niets, het komt ergens vandaan, meestal van de 61, wat een goddelijke bron is.

Wat de 24 doet, is dat het je vertelt dat je een bepaald systeem niet volledig kunt vertrouwen.

Siddhi of Epiphany/ Siddhi van openbaring

Dus als we dit archetype, jouw lotsbestemming van OPENBARING, een tandje hoger zetten naar het hoogste lotsbestemmingsniveau, komen we bij de lotsbestemming van openbaring. De Boeddha is een voorbeeld van iemand die een staat van verlichting heeft bereikt. En wanneer hij zijn verlichting bereikte, realiseerde hij zich dat hij slechts een gewone man was en dat zijn behoefte om te zoeken en te weten helemaal eindigde. Wanneer je verlichting bereikt, stopt het weten, maar het betekent niet dat je alles weet, het betekent dat je niet meer weet.

"Epiphany" wordt vertaald als "openbaring" of "plotseling inzicht." Het is afgeleid van het Griekse woord "epiphaneia," wat verwijst naar een verschijning of manifestatie. In een bredere context betekent "epiphany" het plotselinge begrip of de onthulling van een essentiële waarheid, vaak vergezeld van een gevoel van helderheid of verlichting.

Timing kan ook worden verbeterd door liefde. Als je een frequentie van vertrouwen en liefde de kosmos in stuurt, dat je van je stem houdt, dat je je eigen inzichten vertrouwt, kan het universum helpen volgens de wet van aantrekking en de inzichten sneller naar je toetrekken. Maar omdat we in deze tijd- en ruimtedimensie leven, zal het niet snel genoeg zijn voor je, en je moet nog steeds geduld hebben en vertrouwen wanneer het komt.

Dit archetype gaat echt over niet weten en vertrouwen op het onbekende. In de bijbelse verhalen worden de 3 wijzen soms astrologen genoemd. Ze zijn de drie wijzen die de sterren lezen. Ze hoorden dat Jezus geboren zou worden maar wisten niet meteen waar de noordelijke ster hen naartoe zou leiden. Maar ze voelden dat er iets belangrijks was aan de noordelijke ster en ze moesten die volgen. De ster kan worden gezien als een symbool van het lot of de beweging van de sferen die buiten ons menselijk vermogen liggen om te bevatten, te weten of te begrijpen. De wijzen en hun geschenken zijn een symbool van de verschillende niveaus van ons zelf, en de figuur van Christus is een symbool van het goddelijke. Zo zien we hoe het zelf vertrouwen in het onbekende van het lot en dingen buiten onszelf en de mysteries van de wereld, ons leidt naar het goddelijke. Dus dit is het pad van openbaring.

Het moet komen uit het niet weten, het moet komen uit volledig vertrouwen in het niet weten waardoor het lot op een manier werkt die we niet helemaal kunnen beschrijven. Surrender!!!!

En als je dit archetype hebt, beginnen er dingen in je leven te gebeuren op het moment dat je opereert op het niveau van inzicht of openbaring, dingen beginnen te gebeuren die je niet helemaal kunt verklaren, maar dat komt omdat je jezelf hebt gemachtigd om zo veel vertrouwen te hebben. 

Een van de meest nuttige en zelfs wijste dingen die we kunnen zeggen, is dat we het niet weten maar dat we vertrouwen, zonder je al te veel zorgen te maken. Het goddelijke is nooit onverantwoordelijk, er is een doel voor als je dit archetype hebt.

Alles wat je zegt wordt misschien niet ontvangen zoals je had gehoopt, het is misschien niet accuraat, maar wat mensen ook van je inzichten meenemen, van je openbaringen, is nuttig voor hen op het moment dat ze het nodig hebben. 

Als je 43 hebt, raad ik ook aan om je programmeringspartner te bekijken, dat is Gate 23 en Gene Key 23, dat is het Taurus archetype.