Being in this world, but not being of it.

In deze wereld zijn, maar er niet van zijn. Het is een bekende uitspraak maar wat betekent het in de dagelijkse praktijk?

Je weet wat jouw diepere spirituele waarheid in het leven is. Maar het dagelijkse leven vraagt al je aandacht, werk, relaties, simpel de boodschappen doen, enzovoort. Je stort jezelf in je fysieke leven en verwaarloost wat er binnenin je gebeurt op spiritueel niveau.

En na verloop van tijd kun je lusteloos, gefrustreerd of zelfs depressief voelen. Je gooit je handen in de lucht omdat het leven te zwaar is, waarom is het leven zo moeilijk, waarom is de wereld niet meer zoals vroeger? Al deze redenen, excuses en oordelen die we op alles buiten onszelf plaatsen, omdat we in werkelijkheid niet eerlijk zijn tegen onszelf. We identificeren en luisteren niet naar de waarheid van onze ziel.

Dus de eerste stap om in deze wereld te zijn maar er niet aan gehecht te zijn, is het erkennen van jouw waarheid. Misschien betekent dit dat je jezelf ergens in een stille kamer of een rustige plek in de natuur terugtrekt en gewoon een gesprek voert met je hart en je ziel. Praat met je ziel, luister naar die herhaalde gedachten, schrijf ze op, vraag je ziel wat het voor jou betekent, erken het. Ga naar een therapeut, een natuurlijke genezer, een beste vriend of een partner, iemand aan wie je je volledig kunt toevertrouwen.

Wanneer je eerlijk bent en je het uitspreekt en er iemand naar je luistert en je hoort, voel je je erkend, bevestigd en bevrijd. En jouw zielenwaarheid bloeit op, echt waar. Het verandert je leven. Misschien hoef je geen fysieke actie te ondernemen, maar alleen het hebben van iemand die naar je luistert en je waarheid hoort, verandert alles. Dus dat is de eerste stap, eerlijk zijn tegenover jezelf en probeer jezelf niet te veroordelen, omdat we zo hard zijn voor onszelf. We verwachten zoveel van onszelf, omdat we op zielsniveau weten dat we hier zijn om te leren van onze lessen en geen fouten uit het verleden te herhalen. We zijn hier om mededogend te zijn en onze wijsheid te vergroten, niet om pijn, leed en ellende voor anderen of onszelf te veroorzaken.  We struikelen allemaal, en we krabbelen allemaal weer op. Dat is het fysieke leven, dat is erin zijn, nadat je je bewust bent geworden van de spirituele realiteit. Wees voorzichtig dat je niet denkt dat je nooit meer een fout mag maken. Want dat zul je blijven doen. Maar telkens wanneer dat gebeurt, word je je meer bewust en pas je het aan en verander je het. Je moet het leven ervaren, je bent hier om het fysieke leven te ervaren, met al zijn drama's. Je moet erin zijn. De kern daarvan is het begrijpen van jouw waarheid.

Dus wat je zou kunnen vinden, is dat jouw waarheid je iets vertelt en toch voelt je fysieke leven compleet anders, zowel van binnen als van buiten. Het eerste wat je moet doen, is je waarheid erkennen en het tweede is doorgaan met je fysieke leven. Keer je niet af van je fysieke verantwoordelijkheden, wees er volledig in aanwezig. Maar tegelijkertijd begin je jouw waarheid in de praktijk te brengen. Dat is het verschil.

Dus je blijft naar die baan gaan, ook al vind je hem misschien niet zo leuk. Het is oké, want je weet dat je achter de schermen iets anders voor jezelf gaat creëren. Het is oké, je zult het veel beter kunnen verdragen met veel meer kracht en veerkracht wanneer je jouw zielenwaarheid in actie brengt.

Dus je hebt één voet volledig in de fysieke wereld en je hebt één voet in de spirituele wereld. Het is als een balans. Constant het in evenwicht houden is een levenslange oefening. En dat is zoals het moet zijn.

in balans zijn met orgonites